Закуската често се нарича най-здравословното хранене за деня. В края на

...
Закуската често се нарича най-здравословното хранене за деня. В края на
Коментари Харесай

Не яжте тези храни за закуска

Закуската постоянно се назовава най-здравословното хранене за деня. В края на краищата ни дава сила и усъвършенства настроението. Идеалната закуска е много случайно разбиране и е самостоятелно за всеки, според от желанията, здравословните особености и метода на живот, само че има редица храни, които би трябвало да се заобикалят, с цел да стартира деня по-здравословно. За това пише Health Shots 

Закуската би трябвало да е цялостна с нужните витамини и минерали, които ще оказват помощ за повишение на енергийните равнища и поддържане на жизнеспособност през целия ден. Диетологът Комал Малик говори за нездравословните храни, които би трябвало да се заобикалят или най-малко да се употребяват умерено.

Сладки зърненикултури

Започването на деня с паница сладки зърнени храни може да обезпечи бърз прилив на сила, само че по-късно неизбежният спад и мощният апетит ще последват много бързо. Изберете пълнозърнести зърнени храни с ниско наличие на захар, с цел да поддържате енергийните си равнища постоянни през целия ден и да избегнете ненужни скокове на захарта.



Снимка: Freepik

Ароматизирано кисело мляко

Ароматизираното кисело мляко постоянно съдържа скрита захар и изкуствени добавки. Вместо това изберете нормално кисело мляко и прибавете пресни плодове или малко мед за наслада. Така можете да контролирате наличието на захар и в това време да се насладите на вкусна закуска.

Бял самун

Белият самун се прави от рафинирано брашно, в което липсват фибрите и питателните субстанции, намиращи се в пълнозърнестите храни. Яжте пълнозърнести храни, с цел да осигурите на тялото си непрекъсната сила и съществени хранителни субстанции.



Снимка: Freepik

Сандвичи

Въпреки че сандвичите са привлекателни, те способстват за остатък от наситени мазнини и празни калории. По-добре е да изберете пълнозърнест самун и постни протеини като яйца или печено пиле и да добавите зеленчуци за засищащ и изобилен сандвич.

Палачинки и сироп

Традиционните палачинки и сироп могат да бъдат сладостен капан. Вместо това изберете палачинки, направени с пълнозърнесто или бадемово брашно и ги намажете с пресни горски плодове или малко кленов сироп или мед. Това ще ви разреши да добавите хранителни субстанции и да намалите потреблението на рафинирана захар.

Обработено месо

Беконът, наденицата или саламите може да са съществени артикули за закуска, само че високото им наличие на натрий и наситени мазнини може да бъде извънредно нездравословно. Изберете по-бедни източници на протеини или други възможности на растителна основа, с цел да извършите закуската си уравновесена и потребна за сърцето.



Снимка: Freepik

Мъфини и сладкиши

Закупените от магазина мъфини и сладкиши постоянно съдържат огромни количества рафинирана захар и нездравословни мазнини. Изпечете сами, като употребявате пълнозърнесто брашно и прибавете плодове или ядки за спомагателна храна. Така можете да се насладите на вкусно лакомство, без да навредите на здравето си.

Плодови сокове

Плодовите сокове от магазина може да звучат здравословно, само че постоянно им липсват фибри и съдържат добавена захар. Изберете цели плодове или направете собствен личен прясно изцеден сок, с цел да получите цялостен набор от хранителни субстанции.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР